La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Ibéricos Maldonado
Spanje is het hamland bij uitstek. Iedereen kent de topkwaliteit van de Spaanse hammen. Eerst even enkele feiten op een rijtje : 90% van de Spaanse hamproductie is afkomstig van verschillende varkensrassen (vooral het Engelse Large White, de zogenaamde jamón serrano) en slechts 10% van de hammen is gemaakt van het cerdo ibérico-ras. In de volksmond worden die hammen ook wel eens pata negra genoemd. Maar die benaming is fout, omdat je ook andere varkensrassen met zwarte poten hebt. De benaming pata negra is dan ook geen enkele kwaliteitsindicatie. De Spaanse appellatie-autoriteiten hebben in 2006 verboden om de naam nog te gebruiken wegens te misleidend. Daarom spreken wij enkel over het Iberische varken of het cerdo ibérico. La Buena Tierra werkt uitsluitend met hammen van dat ras.
De uitgestrekte bossen van Extremadura (las Dehesas de Extremadura) vormen de belangrijkste habitat van het Iberische varken. 60% van de totale productie komt hier vandaan. Deze streek, die in het zuidwesten van Spanje ligt, omvat 943.000 ha met eiken en kurkeiken beboste heuvels. Het zijn precies die kurkeiken die zorgen voor de belangrijkste voeding van de varkens. Dankzij de bellota of eikel krijgen we een ham van topkwaliteit.
Het is in deze streek dat Manuel Maldonado, de derde generatie van een familie uit de hammensector, de beste hammen van de streek maakt. Manuel is een van de weinige producenten die enkel met Iberische varkens werkt die 100% raszuiver zijn. Normaal gezien wordt het Iberische ras met een Engels ras gemengd om een betere productiviteit te krijgen. Volgens de appellatieregels hoeft een Iberisch varken slechts voor 75% raszuiver te zijn. De overige 25% heeft dan ook vaak Engelse roots. Maar Manuel kiest ervoor om zes maanden langer te wachten zodat hij een kleiner rendement heeft, maar wel een grotere kwaliteit. De varkensboeren worden door hem minutieus gecontroleerd en hij kiest enkel kwekerijen waar voldoende kurkeiken zijn. Door de grote eikelproductie eten de varkens de laatste vijf à zes maanden van hun leven voldoende eikels.
Maldonado verkoopt naast zijn superham ook chorizo, salchichón, lomito en andere. Je kan kiezen tussen bellota of cebo kwaliteit. Die varkens hebben een klein kwantiteit van eikels gegeten, maar zijn met normaal veevoer bijgevoederd om het juiste gewicht te bereiken.
Chorizo Ibérico Bellota vela
Kleine Iberische chorizo van Maldonado
details
»
€ 8,65
Salchichón Ibérico Bellota vela
Kleine iberische salami van Maldonado
details
»
€ 8,65
Panceta embuchada
Panceta worst
details
»
Chistorra - Verse Chorizo
Verse Chorizo Ibérico Bellota om te bakken.
details
»
Been van Iberische ham
Gezaagde beenderen van Iberische ham.
details
»
Presa Ibérico puro Bellota
Presa of aguja is ovaal van vorm. Het vlees is erg geïnfiltreerd met vet. Het stuk bevindt zich rond de nek, ter hoogte van de schouder (paleta) en maakt deel uit van een van de ne ...
details
»
Pluma de Ibérico puro Bellota
Pluma is plat en driehoekig van vorm (vorm van een pluim). Het stuk bevindt zich vooraan, in het verlengde van de lomo. Het vlees is zichtbaar geïnfiltreerd met vet, erg sappig en ...
details
»
Maldonado, Paleta 100% Ibérica Bellota
Ontbeende Iberische schouderham (100% Ibérico Bellota) Deze ham komt van varkens die voor 100% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) ...
details
»
MALDONADO, Jamón 100% Ibérico Bellota met poot
100% Iberische ham - Bellota Deze ham komt van varkens die voor 100% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden. De ...
details
»
Maldonado, Jamón Ibérico Cebo
Ontbeende Iberische ham. Deze ham komt van varkens die voor 100% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) en veevoer gevoederd werden. ...
details
»
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!