La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Valles del Esla
In 1996 start de familie Alvarez, bekend van het prestigieuze wijndomein Vega Sicilia, met het Complejo Cárnico Integral de la Montaña de León, een project dat zich verder onder de naam ‘Valles del Esla’ zal ontwikkelen. Het doel van de familie? De sociaal-economische structuur van León laten heropleven. Want die kende door de crisis in de mijnsector en de vlucht van de plattelandsbevolking een dieptepunt. David Alvarez slaagde erin om de loop van de jaren, dankzij de extensieve veeteelt – een traditie in de streek en bestemd om vlees van topkwaliteit te produceren – opnieuw een economisch gezond bedrijfsklimaat te creëren.
De productie van cecina is een bekende specialiteit van Valles del Esla. Cecina is gedroogd en licht gerookt ossenvlees. Het wordt gemaakt van het achterkwartier (bovenbil, contre-filet en spierstuk) van het bruine ras dat vrij graast in de bergen van León.
Het productieproces omvat verschillende fasen zoals het zouten, het wassen, het drogen en het roken. Zoals bij topwijnen geldt ook hier dat geduld een schone zaak is: de kwaliteit van het basisproduct wordt versterkt en benadrukt. De meeste cecina wordt van rundvee gemaakt, hoewel soms ook geiten- en paardenvlees wordt gebruikt. Het unieke van de cecina van Valles del Esla is dat het uitsluitend van ossenvlees wordt gemaakt. Dankzij de morfologische transformatie van de castratie en het weiden van de ossen gedurende vier jaar, is het vlees geïnfiltreerd met intramusculair vet (gemarmerd). Bij de productie van de cecina schuilt er dan ook een subtiel evenwicht tussen de gerookte toets van het eikenhout en de intense aroma’s van het nobele ossenvlees.
De cecina de buey van Valles del Esla is rijk aan proteïnen en arm aan vetten. De kleur is intens donkerrood met toetsen van kers. Het vlees is doorregen met streepjes vet die de cecina zijn karakteristieke sappigheid, sterke smaak en consistente structuur geven.
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!