La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Salinas de la Trinidad
Onze flor de sal is even puur en authentiek als de omgeving waarin het wordt gecultiveerd en verzameld. De Salinas de la Trinidad vormen een onderdeel van het natuurreservaat Delta del Ebro, dat enkel wordt bewoond door vogels.
Sinds 1946 bevindt zich hier het bedrijf INFOSA. Hun voorgangers begonnen de zoutextractie op deze plaats reeds in de 14de eeuw. De zoutmeren bestaan uit natuurlijke opslagplaatsen, gevormd in het zand, die geleidelijk onderlopen door het zeewater. In deze 300 bassins, die meteen ook de enige zijn in Spanje, wordt de flor de sal uitsluitend met de hand gecultiveerd. Bij de waterverdamping zijn slechts twee factoren van toepassing: de zon en de wind.
De flor de sal wordt op een volledig artisanale wijze en volgens het traditionele systeem van de Portugese marmotos of de Franse paludiers verzameld. Dit gebeurt met artisanale handwerktuigen, waarvan de houten spade lousse de belangrijkste is. Deze bevat binnenin een gaas om de flor de sal die aan de oppervlakte verzameld wordt op te vangen.
Enkel de dunne laag fragiele kristallen die met de hand aan de oppervlakte verzameld wordt, kan beschouwd worden als flor de sal. Datgene wat zich op de bodem bevindt, kent men als traditioneel zout.
Dankzij de maritieme oorsprong heeft de flor de sal de karakteristieke vorm van onregelmatige microkristallen, die gebotteld worden zonder verdere behandelingen en zonder bijkomende stoffen toe te voegen.
Een ander superproduct dat ze commercialiseren is schilferzout uit de Middellandse Zee, gelijkend op het bekende Engelse Maldonzout.
Flor de sal natural
Natuurzout
details
»
€ 13,06
Flor de sal con Pimientas
Zout met peper
details
»
€ 17,14
Flor de sal con Finas Hierbas
Zout met groene kruiden
details
»
€ 5,56
Flor de sal con finas hierbas
Zout met groene kruiden
details
»
€ 15,39
Sal de Escamas
Schilferzout
details
»
€ 4,61
Sal de escamas
Schilferzout
details
»
€ 30,32
Escamas de sal negras
Zwart Schilferzout
details
»
€ 5,61
Escamas de sal negras
Zwart Schilferzout
details
»
€ 14,34
Escamas de sal Limón
Schilferzout met limoen
details
»
€ 5,61
Escamas de sal Limón
Schilferzout met limoen
details
»
€ 14,06
New
Flor de sal pimientas Gourmet
Peper en zout mengeling
details
»
€ 7,04
New
Flor de sal Natural Gourmet
natuurzout
details
»
€ 5,77
New
Escamas de sal Gourmet
Schilferzout natuur
details
»
€ 5,34
New
Escamas negras Gourmet
Zwart schilferzout
details
»
€ 5,98
New
Escamas de sal rosa Himalaya
Roze Himalaya zoutschilfers
details
»
€ 5,77
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!