La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Mongetes del Ganxet
De “Mongeta del Ganxet” is een droge witte boon die hoofdzakelijk geteeld wordt in de regio Vallés Occidental (Barcelona).
Deze witte boon heeft de Catalaanse naam ‘ganxet’ gekregen door zijn vorm: in de vorm van een nier of een gekromde haak (‘un ganxet’ is een klein haakje in het Catalaans).
Deze boon heeft grote culinaire kwaliteiten dankzij de schil en het fijne vruchtvlees. In de mond bezit de boon een mooie smeuïgheid, is zacht, fijn en persistent van smaak.
In COAGSA (plaatselijke coöperatieve van Sabadell) heeft men een selectieprogramma opgezet van de zaadjes om deze authentieke boon terug te bekomen. De kwaliteit en de vorm zijn hoofdzakelijk aan dit selectieprogramma te danken. De boon werd hierdoor dan ook erkend met een eigen appellatie en erkenning.
Deze boon wordt in verschillende degustaties steeds met uitzonderlijke resultaten bedacht. In een van Spanjes meest prestigieuze culinaire gidsen werd deze boon gekwalificeerd als Spanjes beste boon met de volgende commentaar: “Dit is een boon van een uitzonderlijke kwaliteit, van een ongeziene delicaatheid, vooral door zijn ondoordringbare schil, zijn elegantie en smeuïgheid. Een unieke gewaarwording in de mond.”
De boon wordt op een volledig artisanale manier geteeld. De plant wordt op draden gespannen, met water bevloeid en vereist veel extra werk dat normaal voor dit soort planten niet gedaan wordt.
Witte bonen - Mongeta del Ganxet
details
»
€ 24,66
Kikkerwerwten (Cigró Menut)
details
»
€ 9,75
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!