La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Ramón Franco
Ken jij het groene Spanje al? Hier in het noorden, tegen de Atlantische Oceaan en langs de Golf van Biskaje liggen Galicië, Asturias en Cantabrië. Deze drie streken zijn zowat de belangrijkste centra voor de conservenindustrie. De conserven die in deze regio worden geproduceerd, zijn bestemd voor de topgastronomie. Duizenden grote en kleine bedrijfjes zijn dag en nacht in de weer met het bewaren van verse vis, schaal- en schelpdieren.
Een van hen is Ramón Franco. In 1960 richtte Don Ramón-Franco González Piñeiro, een excellente mosselkweker, in het dorpje Caramiñal zijn bedrijfje op. Al vlug stond Don Ramón bekend als de producent van de lekkerste mosselen van de Rias Gallegas. Vandaag combineert het familiebedrijf een modern uitgeruste vloot met een artisanale manier van werken. Hun geheim? Altijd kiezen voor de beste vis, vers uit de zee van Punta Saleira, en die op een unieke en artisanale manier verwerken.
Dat unieke verwerkingsproces is bijna verdwenen, maar Ramón Franco past het vandaag nog altijd toe. De visjes worden een voor een op een rooster gegrild. Als ze na een uurtje zijn afgekoeld, worden de staart en de kop voorzichtig verwijderd. Vervolgens worden ze opgelegd in olijfolie. Dankzij die manier van werken behoudt de vis zijn stevige textuur en krijgt de olijfolie een mooie kleur. Ten slotte worden de blikjes nog drie maanden in een koelcel geplaatst, waar de temperatuur en de luchtvuchtigheid optimaal zijn, zodat de verfijnde smaak van de vis tot zijn volle recht kan komen.
Wij kiezen voor de superlekkere sardientjes, het buikspek van tonijn, de makreel en de geep. Ze zijn ideaal als aperitief, met een stukje pimiento of als smaakmaker in een slaatje.
Sardinillas
Sardines op olijfolie
details
»
€ 6,72
Ventresca de Atún - 120 g
Buikspek van tonijn
details
»
€ 7,44
Trozos Ventresca de atún
Stukjes buikspek van tonijn. Ideaal om te gebruiken in uw salades.
details
»
€ 5,36
Mosselen in escabèce (7-10)
Het meest bekende en gereputeerde product van Ramón Franco zijn de mosselen van Galicië (Méjillon Gallego). Enkel de mejillón Gallego de Arosa (Mytilus galloprovincialis) wordt v ...
details
»
€ 11,22
Mosselen in escabèce (12-16)
Het meest bekende en gereputeerde product van Ramón Franco zijn de mosselen van Galicië (Méjillon Gallego). Enkel de mejillón Gallego de Arosa (Mytilus galloprovincialis) wordt v ...
details
»
€ 5,97
Horsmakreel in olijfolie
Jurel (Horsmakreel) op olijfolie. Ideaal als aperitiefhapje op een toast of in salades.
details
»
€ 4,43
Bocarte in olijfolie
Ansjovis (volle vis) op olijfolie. Ideaal als aperitiefhapje op een toast of in salades.
details
»
€ 5,78
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!