La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Illa de Riu
De Ebro-delta in het zuiden van Tarragona is een van Europa’s belangrijkste regio’s voor de rijstteelt. Het verwondert misschien een beetje maar deze delta is een van de vochtigste streken van het continent. En zoals je weet is water onmisbaar voor het telen van rijst. Bovendien maken de gemiddelde temperatuur van 17°C en het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht, het rijpingsproces optimaal.
Sinds 1917 is de familie van Juan Trias uit het dorpje L’Aldea een gevestigde waarde in de rijstteelt. Juan is de derde generatie en produceert op dit moment Spanjes meest kwaliteitsvolle rijst.
De rijst van Illa de Riu wordt altijd geteeld volgens dezelfde criteria. Een absolute controle in alle fases van het productieproces: van het kweken van de zaadjes, tot het planten, de groei en de oogst. Alles gebeurt in eigen beheer en op geen enkele manier is Juan afhankelijk van een andere rijstboer. Op die manier kan hij de meest pure en kwalitatieve rijst produceren. Bovendien zijn de korrels op die manier nooit gemengd (zoals normaal gebeurt), zodat heeft de hele pan rijst dezelfde kooktijd heeft.
Wat de Carnaroli voor de Italiaanse risotto is, is de Bomba voor Spanje. Deze rijstsoort was bijna uit culinair Spanje verdwenen, omdat de teelt erg moeilijk en arbeidsintensief is, en het rendement klein. Juan Trias heeft een belangrijke rol gespeeld in het behoud ervan. Hij produceert nauwelijks 300 ton rijst per jaar. De Bomba-rijst is consistenter en kleeft minder dan andere rijstvariëteiten. Bovendien zuigt de korrel het kookvocht op, verdubbelt zijn volume en neemt de smaak ervan toe. Ook tijdens langdurig koken blijft de rijst zijn structuur behouden en wordt niet papperig. Door het kleine rendement en de hoge productiekost is de prijs ervan vanzelfsprekend hoger.
Bomba rijst 1 kg
Bomba rijst
details
»
€ 12,99
Bomba rijst 2 kg
Bomba rijst
details
»
€ 22,19
Bomba rijst 5 kg
Bomba rijst
details
»
€ 47,32
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!