La Buena Tierra
NL
FR
Winkelmandje
Naar mandje
»
Producten:
0
Bedrag:
€ 0,00
Home
Webshop/Catalogus
Recepten
Agenda
Nieuws & Pers
Contact
Zoeken
»
Terroir producten
Wijnen, Cava en appelsap
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
Toestellen en materiaal
Boeken
Hamhouders - Snijmachines
Geschenkpakketten
PROMO
NIEUW
Contactgegevens / Verkooppunten
»
Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook
Inschrijven op nieuwsbrief
Merken
Ibéricos Maldonado
Herpac
Ramón Franco
Valles del Esla
Don Bocarte
Illa de Riu
Sandro Desii
Ibéricos Arturo Sànchez
Formatgeria Montbrú
Priorat Natur
Dauro
Forum
Jané Ventura
Acústic
International Cooking Concepts (ICC)
Albert en Ferran Adrià (elBulli)
Mugaritz Experiences
Jamon de Teruel
Jamotec
Codesa
Salinas de la Trinidad
Mongetes del Ganxet
Mas d’En Gil
Gutierrez Colosía
Toro Albalá
Vita-prep
Activa
Palatinose
Ezidri
Pà Concept
Panaderia Jesús
Gerialsa 1921
La Catedral
VVC Products
Newtex
Belloterra
Entrepeñas
Sarasa
Autòcton
Gómez Moreno
Catalogus
»
Texturas elBulli, Mugaritz etc.
»
Producten Albert & Ferran Adrià ( elBulli)
»
Texturas
»
Sferificación
« Terug
Sferificación
Sferificación is een spectaculaire culinaire techniek die voor het eerst in 2003 in elBulli werd toegepast. Dankzij die techniek kunnen onvoorstelbare recepten klaargemaakt worden. Het komt hierop neer: het gecontroleerd geleren van een vloeistof gemengd met Algin, die ondergedompeld in een Calcic-bad (een calciumzout), wordt omgetoverd in sferische vormen van verschillende grootte: kaviaar, eieren, gnocchi en ravioli. Het is een relatief nieuw concept waar nog veel aan te ontdekken valt, maar dat al tot briljante resultaten heeft geleid. Bij enkele ingrediënten is het nodig om wat Citras toe te voegen. Zo krijg je de juiste zuurtegraad. Voor de sferificación heb je specifieke hulpinstrumenten (Eines) nodig, die je in de Kit terugvindt.
Textura - Algin
Algin is een natuurlijk product op basis van bruine algen (van o.a. de soorten Laminaria, Fucus, Macrocystis) die groeien in de koude zeeën van Ierland, Schotland, Noord- en Zuid-A ...
details
»
Textura - Calcic
Calcic is een calciumzout dat traditioneel in de voedingsindustrie wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij de bereiding van kazen. Je hebt Calcic nodig om Algin te laten reageren, en dus ...
details
»
Textura - Citras
Citras wordt bereid op basis van natriumcitraat, een stof die je vooral in citrusvruchten vindt. In de voedingsindustrie wordt Citras meestal gebruikt om oxidatie van pas gesneden ...
details
»
Textura - Eines
De doos met Eines bevat al het gerei dat je nodig hebt om de techniek van de sferificación toe te passen. Als je eenmaal hebt beslist welke vorm en welke grootte je wil, kies je he ...
details
»
Textura - Gluco
Gluco wordt bereid op basis van calciumlactogluconaat. Dat is een mix van twee calciumzouten (calciumgluconaat en calciumlactaat), die je in calciumrijke producten vindt. Gluco is ...
details
»
Textura - Kit Sferificacion Básica
Algin - Calcic - Citras - Eines De producten in deze Kit worden gebruikt om sferische ravioli te maken. Het dunne vliesje van de ravioli spat open tegen het gehemelte van de mon ...
details
»
Textura - Kit Sferificacion Inversa
Algin - Gluco - Xantana - Eines De sferificación inversa is een techniek die veel mogelijkheden biedt, omdat je bijna van alle producten sferische ravioli kan maken. De Kit ...
details
»
Toegevoegd
Afrekenen
»
Verder winkelen
Opgelet...
ERROR !!